REPORTATGE. El ciclisme: esport i oci

21/05/2018

El Bike Park de Vila-sana vol donar a conèixer i normalitzar aquest esport, a vegades encara poc conegut

L’any 2007 l’Ajuntament de Vila-sana va decidir construir un parc de BMX al municipi. No va ser fins l’any 2015, però, que el Marc Tugues va agafar la responsabilitat del projecte i va convertir aquell parc en el Bike Park de Vila-sana, un espai dedicat a la bicicleta tant en la vessant d’oci com en la vessant professional.

L’objectiu del Bike Park és donar a conèixer i normalitzar el ciclisme perquè, tot i que tothom té una bicicleta a casa el ciclisme com a esport és a vegades, encara poc conegut.

El funcionament del Bike Park és molt semblant al d’una pista d’esquí, tothom que vulgui pot pedalar lliurement pel circuit després de treure’s el forfet d’un dia, un abonament anual, o apuntar-se a classes així com també pot llogar el material. Les 10 pistes també estan adaptades segons la dificultat i és que pel circuit hi ha passat gent de totes les edats, des dels 2 anys fins als 83.

 

A més, enguany el circuit ha passat d'uns 40 a 80 inscrits a les activitats extraescolars.

 

El Bike Park és un referent en el món del ciclisme i un dels circuits més grans d’Europa. Lluny de conformar-se però, ja estan treballant en la construcció d’una zona mountain bike artificial que serà única a Catalunya i Espanya. També hi ha diferents projectes per millorar les instal·lacions de serveis del parc i, en un període de dos anys, el circuit preveu doblar el número de pistes passant de 10 a 20.

 

Anna Berga