REPORTATGE. El projecte 'Lleida, terra de dones transformadores' inicia el seu desplegament

06/12/2023

Ho ha fet a El Palau d'Anglesola amb la presència de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge

El projecte 'Lleida, terra de dones transformadores' ha iniciat el seu desplegament per Ponent. Ho ha fet al Palau d'Anglesola i la previsió és que abans de l'estiu arribi a una dotzena de municipis de les sis comarques que integren la vegueria. 

La iniciativa, que impulsa la delegació del Govern a Lleida, es va presentar el setembre passat amb la difusió de les històries de 12 dones referents en els seus àmbits amb l'objectiu de visibilitzar el paper femení a l'entorn rural. 

La jornada al Palau ha servit per sumar 25 participants més al projecte. També s'ha celebrat una trobada per parlar de la transformació feminista a l'entorn rural, on hi ha participat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, qui ha afirmat que mentre la "societat patriarcal invisibilitza" les dones, la iniciativa els hi dona veu i ajuda a "trencar estereotips, que segueixen pesant molt a l'àmbit rural".

Per la seva banda, la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, ha explicat que el projecte vol "donar a conèixer les dones transformadores de l'espai rural de la vegueria que, amb la seva acció quotidiana, plantegen i generen canvis en l'entorn". L'objectiu, ha assenyalat, és "generar un espai de treball en forma d’agenda compartida" entre les dones transformadores del món rural, amb els seus projectes i històries personals, i el Govern, que permeti "posar en comú i enriquir la projecció d'aquells projectes per tal de superar l'agropatriarcat, trencar amb la doble discriminació pel fet de ser "dones de poble" i donar visibilitat a les dones rurals més enllà del sector primari".

RICARD GÓMEZ