REPORTATGE. Les dones del Mollerussa

08/05/2018

El club de la capital del Pla d'Urgell compta amb un nou equip format per mares

Cada setmana molts pares i mares de Mollerussa porten a entrenar els seus fills i filles al club de la capital del Pla d’Urgell. Arran de les amistats i de trobar-se al camp, a algunes mares els va sorgir la idea de formar un equip de futbol, per practicar esport i, en definitiva, per passar-s’ho bé.

Després de trobar un entrenador, l’equip va començar a reunir-se a mitjans del passat mes de novembre i ara ja són 22 mares les que es troben tots els dijous al camp. La majoria d’elles no havien practicat mai aquest esport per això, en aquests primers mesos s’han dedicat a aprendre conceptes bàsics i a entrenar, tot i que també han tingut temps de jugar algun partit contra l’equip de mares d’Anglesola i un torneig a Lliçà de Munt.

Arrel de formar aquest equip, ara les mares també valoren més l’esforç que fan els seus fills en els partits del cap de setmana. I és que han comprovant en primera persona el diferent que és viure el futbol des de la grada a viure’l des de dins el camp.

L’objectiu principal de l’equip, però, és passar-ho bé. Per això volen animar a les mares dels pobles veïns a formar un equip de futbol ja que a les terres de Lleida no hi ha gaires equips amb els que puguin torbar-se per jugar.

Després de la bona experiència d’aquests primers mesos, l’equip continuarà entrenant la propera temporada on també volen jugar més partits. De fet, estan intentant organitzar un torneig al juny a Mollerussa que té una doble intencionalitat. Per una banda, jugar contra altres equips també formats per mares i per l’altra, animar a les mares dels altres pobles del voltant a formar un equip de futbol.

 

Anna Berga