REPORTATGE. Nou projecte per apropar el tennis taula a les escoles de Lleida

09/04/2018

Es tracta d'una iniciativa en horari lectiu única a tot Catalunya

Fa tres anys alguns directius de la Federació de Lleida de Tennis Taula els va sorgir la idea de portar aquest esport a les escoles amb l’objectiu de promocionar els diferents clubs del territori i donar a conèixer el tennis taula entre els nens i nenes. Després de llargues conversacions entre el Departament d’Ensenyament i la Federació, aleshores presidida per Jordi Fontanet i més tard per Francesc Solans, finalment aquest curs s’ha iniciat la primera edició.

Fruit d’aquest treball entre la Federació i Ensenyament, enguany s’ha pogut engegar un projecte en horari lectiu únic a tot Catalunya. Consta de 6 sessions realitzades durant l’hora d’educació física als nens i nens de cicle superior.  La primera d’aquestes classes la realitza el professorat del centre i és una sessió teòrica d’introducció al tennis taula. La resta són sessions pràctiques  i un petit torneig impartits pels professors dels col·legis i un monitor de cada club, que és qui dirigeix la sessió.

 

Les poblacions que tenen club de tennis taula i que s’han sumat a la iniciativa són 6. És el cas de Mollerussa, Vilanova de Bellpuig, Lleida, Les Borges Blanques, Balaguer i Castellnou de Seana.

 

El projecte ha estat subvencionat per la Diputació de Lleida i la Federació Catalana de Tennis Taula. Un cop acabat, des d’Ensenyament s’haurà de valorar la seva continuïtat i si es així, veure si es pot ampliar a centres d’altres poblacions.

Anna Berga