34.000 euros per conservar el Tossal de les Tenalles

25/08/2018

Ponent Actiu subvenciona amb 34.000 euros l’Ajuntament de Sidamon per començar els treballs de conservació i senyalització del Tossal de les Tenalles.

El Pla d’Urgell no és una comarca nova i vestigis com el Tossal de les Tenalles ho demostren. Aquest emplaçament ubicat al terme municipal de Sidamon amaga un jaciment ibèric que es remunta entre els segles cinc i tres abans de crist i que ben just ha estat excavat. Els primers treballs es remunten al 1915 i tot i que als anys 70 s’hi va tornar a treballar, es creu que l’espai encara amaga molts secrets. És per aquest motiu que l’ajuntament i l’Associació Amics del Tossal de les Tenalles treballen per donar valor a la zona. Per començar, es compta amb una subvenció de 34.000 euros de Ponent Actiu que servirà per dur a terme els primers treballs de conservació i senyalització de la zona.

 

Per tal de reprendre els treballs arqueològics, un dels primers passos serà que l’espai passi a mans municipals.

L’Associació Amics del Tossal de les Tenalles ha celebrat el seu primer any d’existència amb una jornada didàctica amb una visita guiada, un taller d’escriptura i un tast de productes.

Mariona Rebull i Martí