500 assistents a la Nit de l'Expositor de la 146a Fira de Sant Josep

18/03/2018

Marc Solsona va destacar la importància d'un certamen "cada cop més professional i sectoritzat"

Unes 500 persones van assistir ahir a la Nit de l'Expositor de la 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa, acte que es va celebrar, com és habitual, al Complex Resquitx.

L'alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de l'ens firal, Marc Solsona, va destacar durant la seva intervenció la llarga trajectòria de la Fira, un certamen "cada cop més professional i sectoritzat" en 146 anys d'història, i "que no seria possible sense la confiança que els expositors dipositen en nosaltres any rere any". Solsona també va subratllar la importància del Saló de l'Automòbil, "un dels millors salons de vehicle nou en el nostre país".

Solsona va finalitzar la seva intervenció ressaltant "les expectatives d'il·lusió i esperança" que genera el gran nombre d'expositors a la Fira, tots ells part d'un sector "que moltes vegades no està del tot ben tractat".

En el lliurament de premis, l'alcalde fou acompanyat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra.

La Nit de l'Expositor va servir també per lliurar els premis de la Fira que reconeixen tant la innovació en maquinària com el disseny dels estands.

La firma Argilés S.A. de Miralcamp va rebre el Premi Especial d'Innovació al constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l'Estat espanyol, atorgat per Fira de Mollerussa i dotat amb 1.600 euros i el lliurament d'una placa. L'empresa ha estat guardonada per una màquina autopropulsada per al transport i maneig de bins i palots.

Baltrons Maquinària Agrícola S.L. d'Alcarràs va rebre el Premi d'Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.100 euros i placa d'honor i atorgat per Fira de Mollerussa, per un equip de poda autònom a bateria amb control electrònic de la tisora.

Per la seva banda, el Premi d'Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.100 euros i placa d'honor i atorgat per la demarcació de Lleida del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, va ser lliurat a Maquinària Agrícola Segués S.L. de Sant Ramon per una màquina combinada per trencar les ametlles a la vegada que amb un sistema de sedàs classifica la closca del fruit. D’altra banda, l’accèssit a la maquinària agrícola, dotat amb placa d’honor, es va atorgar a Tallers Corbins S.L. per un xassís porta accessoris amb un sistema de manteniment antiherba ecològic de gran velocitat d’avançament.

Pel que fa al Concurs de Disseny i Estètica de la Fira de Sant Josep, Premi Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Lleida, la firma Acudam de Mollerussa va rebre el premi al Millor estand dels pavellons firals, categoria en la qual l'expositor Agro-Llobera del Palau d'Anglesola va aconseguir l'accèssit.

L'empresa Prefabricados Mazana d'Almacelles va ser reconeguda amb el premi a la Millor parcel·la dels recintes exteriors, i Àrids Daniel de Balaguer va obtenir l'accèssit en aquesta mateixa categoria.

Van lliurar els guardons d’aquesta convocatòria el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, i Pere Garrofé, representant del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Lleida.

Infolleida