Alliberen 6 noves tortugues d'estany a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

04/07/2018

El projecte d'introducció d'aquesta espècie autòctona es va iniciar l'any 2011 i des de llavors se n'han alliberat fins a 47 exemplars

L’any 2011 es va iniciar el projecte d’introducció de la tortuga d’estany a l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Al tractar-se d’una espècie protegida i que es troba en alt risc d’extinció, en aquell moments es va creure que l’espai natural reunia les condicions idònies per acollir aquest animal autòcton i fins el moment ja s’hi ha alliberat un total de 47 exemplars. Els 6 últims han arribat aquest dimecres tot i que es creu que en poden haver més, ja que s’han trobat dos cries, una l’any 2017 i l’altra el passat mes d’abril. El procés d’introducció, però, és lent segons indiquen des del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya.

Les 4 tortugues mascles i les dues femelles que des d’aquest dimecres ja es troben a l’estany han estat alliberades de la mà dels nens i nenes que participen a la setmana natural, organitzada pel Consorci. Entre altres, aquestes activitats volen promoure el valors naturals en aquest espai així com donar a conèixer les espècies invasores que també hi habiten en detriment de les autòctones.

A banda de l’estany d’Ivars i Vila-sana, la tortuga d’estany només es troba al Delta de l’Ebre, als Aiguamolls de l’Empordà, a Sils i a la Sèquia de Salou.

Anna Berga