Aprovat el projecte de la passarel·la sobre l’A-2 entre Mollerussa i el Palau

Denunciats per pesca il·legal a l’estany d’Ivars

El ministeri de Transports ha donat l’aprovació definitiva al projecte del traçat de la futura passarel·la per als vianants sobre l’A-2 entre Mollerussa i el Palau d’Anglesola. El Govern espanyol estima que suposarà una inversió de 2,37 milions d’euros i va avançar que sufragarà les obres amb fons Next Generation de la UE. La futura passarel·la haurà d’instal·lar-se en el punt quilomètric 487 de l’autovia i tindrà una longitud d’uns seixanta metres perquè els pendents siguin suaus.

L’aprovació del projecte de traçat es publicarà ben aviat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), mentre que el ministeri de Transports va avançar que està elaborant el document tècnic que detallarà quines són les condicions bàsiques d’“accessibilitat i no discriminació d’accés”, amb l’objectiu que puguin utilitzar-la persones amb mobilitat reduïda, d’acord amb la normativa. La construcció d’aquesta passarel·la per a vianants es va anunciar a finals de l’any 2022 i, inicialment, estava prevista per a l’any 2023. Va ser la solució triada per recuperar un pas històric entre Mollerussa i el Palau d’Anglesola, desaparegut amb la construcció de l’autovia, i va rebre en el seu dia el vistiplau dels dos ajuntaments.

Denunciats per pesca il·legal a l’estany d’Ivars

Un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals ha localitzat sis individus que estaven pescant a l’estany d’Ivars i Vila-sana, una zona en la qual no es permet aquesta pràctica al ser un refugi de pesca. Després d’identificar els sis homes, els Mossos van aixecar denúncia per pescar en zona prohibida i no disposar de llicència. Així mateix, van confiscar material. D’altra banda, els Rurals van rescatar un teixó malferit a Arbeca que, després de recuperar-se al Centre de Fauna de Vallcalent, va tornar al medi natural.
Infolleida