Baixa l’atur al Pla d’Urgell

03/08/2018

Baixa l’atur a les comarques lleidatanes i al Pla d’Urgell se situa en 1.439 persones sense feina, 53 menys que el mes anterior.

Baixa l'atur a les comarques lleidatanes i se situa en gairebé 18.000 persones sense feina, la xifra més baixa dels últims dotze mesos. Aquest juliol, la xifra s'ha reduït en un 3% i es tradueix en una caiguda de 564 aturats. Aquestes dades es deuen a l'augment dels contractes temporals a la província durant l'estiu degut a la campanya de la fruita i al turisme que visita la zona. Tot i així, en relació amb el juliol de l'any passat, a Lleida el nombre de persones aturades han augmentat mínimament i és ja el tercer mes consectuiu que la taxa interanual d'atur augmenta a la demarcació. Els sindicats Comissions Obreres i UGT es mostren parcialment satisfets amb aquestes últimes xifres. Apunten que tot i que s'esta notant un principi de recuperació economica, les condicions laborals segueixen sent molt precàries. 

Malgrat la reducció del juliol, molts lleidatan pensen que continua costant massa trobar feina. 

A Catalunya, l'atur ha registrat el descens més baix en aquest mes dels últims sis anys. El nombre de persones sense feina ha disminuït en gairebé 1.100 aturats i se situa la xifra en prop de 370 mil a tot el territori català. Pel que fa a nivell estatal, hi ha més de 3 milions de ciutadans aturats, i en comparació amb el mes anterior, hi hagut una disminució de 27 mil persones. 

Marc Tàsies (LleidaTV)