Cal Sinén acull dissabte una jornada tècnica sobre la tàpia

28/11/2018

L'objectiu és realçar la seva importància, saber quina és la situació actual i les opcions de futur d'aquesta tècnica de construcció

La tàpia ha estat una tècnica de construcció molt recurrent a la plana de Lleida al llarg dels anys. Amb l’objectiu de realçar-ne el seu valor i la importància que va tenir en el passat, així com saber quina és la seva situació actual i les seves opcions de futur, l’edifici de Cal Sinén, a l’estany d’Ivars i Vila-sana, acull aquest dissabte una jornada tècnica sobre aquest element tant identitari a les construccions rurals a Ponent. A més, es preveu que l’acte pugui ser l’inici de futurs projectes que tinguin com a objectiu posar en valor aquesta tècnica.

Malgrat la tècnica de la tàpia s’acostuma a associar al passat, avui en dia també hi ha professionals que s’hi dediquen. I és que aquesta tècnica no només és interessant des del punt de vista de la construcció sostenible sinó que també presenta avantatges com és l’aïllament tèrmic.

Precisament, un dels participants a la jornada que parlarà del relleu generacional de la tàpia serà el Miquel Ardèvol, paleta i constructor del Poal.

La jornada és gratuïta tot i que cal inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç o enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected].

 

Anna Berga