Cal Valls, exponent de la producció ecològica a les terres de Lleida

30/04/2021

En el seu ADN fer producte ecològic hi té una petjada important, fet que els ha convertit en capdavanters al sector agroalimentari

Cal Valls, de Vilanova de Bellpuig, és una empresa familiar que té més de quaranta anys d’història. En el seu ADN fer producte ecològic hi té una petjada important, fet que els ha convertit en capdavanters al sector agroalimentari. Tenen una producció anual de 5 milions de pots, que envien arreu del món, principalment a Alemanya i França, però també als Estats Units i Austràlia.

La filosofia d’empresa de Cal Valls segueix una de les línies estratègiques del Ministeri d’Agricultura, que busca cultius amb major sostenibilitat.

En volum de facturació, Cal Valls supera els deu milions. De fet, van començar amb un magatzem de 500 metres quadrats i ara tenen vuit mil metres de naus. Un augment que també es pot veure als camps de cultiu ecològic que tenen repartits entre Vilanova i Arbeca, a les Garrigues.

Ariadna Guiu Vila