Campanya de control al transport escolar a l’Institut La Serra de Mollerussa

07/06/2019

S’emmarca dins la campanya que durant aquests dies el cos realitza a tot Catalunya. La majoria de les infraccions detectades solen ser administratives tot i que les més greus poden arribar fins als 4.000 euros de multa

Falta poc per les vuit del matí quan la desena d’autocars procedents de diferents pobles del Pla d’Urgell arriben a l’Institut la Serra de Mollerussa. Aquest divendres, però, s’han trobat amb un dels controls que els Mossos d’Esquadra, coordinats pel Servei Català de Trànsit, realitzen per comprovar que els vehicles compleixen la normativa. Els agents controlen que els conductors duguin tota la documentació en regla i també supervisen que els joves portin el cinturó de seguretat. L’objectiu principal és evitar l’accidentalitat així com també conscienciar dels sistemes de seguretat passiva dels vehicles.

A les Terres de Lleida aquests dispositius se solen a fer entre dos i tres cops durant el curs escolar. Les infraccions detectades acostumen a ser lleus. En la majoria dels casos són infraccions administratives que els agents deriven a les administracions competents.

Tot i això, les multes per infraccions molt greus poden arribar fins als 4.000 euros a més de les mesures cautelars pertinents i la immobilització del vehicle. Alguns exemples d’aquestes serien que el vehicle no estigui homologat per realitzar el transport escolar i, en el cas dels conductors, donar una alcoholèmia positiva o no observar el temps de descans.

 

 

 

 

Anna Berga