Cita prèvia per participar en el cribatge del proper 8 de setembre a Mollerussa

04/09/2020

Salut habilitarà el pavelló Onze de Setembre per fer les proves. Se'n preveuen fer mig miler

L’ajuntament de Mollerussa ha habilitat un formulari a la pàgina web municipal per tal que la població interessada a participar en el cribratge massiu que Salut farà el pròxim dimarts dia 8 al pavelló Onze de Setembre pugui fer la corresponent inscripció. L’objectiu és reduir la transmissió comunitària i afavorir la detecció de casos asimptomàtics per tal d’abaixar la corba davant l’imminent inici del curs escolar. La població a la qual s’adreça la prova són persones que tinguin la sospita d’haver-se exposat al contagi d’entre 18 i 40 anys i els seus convivents. Així mateix, també es farà extensiu al col·lectiu de docents de la ciutat i a la plantilla d’empreses amb més nombre de treballadors de la ciutat.

Salut ha informat que el cribratge a Mollerussa es portarà a terme, al igual que en altres capitals de comarca, com a mesura de prevenció i amb l’objectiu clar de contribuir a la reducció de la transmissió i en cap cas perquè s’hagi detectat cap brot o alerta específica. En aquest sentit, està previst realitzar al voltant de 500 proves, tot i que si la demanda supera aquesta xifra s’obrirà una llista d’espera per valorar la necessitat de repetir el cribratge un altre dia. Per part del consistori, ja s’està preparant el dispositiu per tal de garantir un accés segur al pavelló amb l’habilitació de dues portes d’entrada i una de sortida. Val a dir que també es comptarà amb la col·laboració de voluntariat de Creu Roja i Protecció Civil per ajudar en la seguretat del dispositiu. 

A hora d'ara, un total de 269 veïns i veïnes de Mollerussa han donat positiu des de l'inici de la pandèmia. La xifra de persones que han perdut la vida per la malaltia són 12, mentre que les curacions arriben a les 68, segons dades facilitades pel CAP. Pel que fa al risc de rebrot a Mollerussa, segons dades de Salut a hores d’ara se situa a 239,03 mentre que fa una setmana era de 717,41.

INFOLLEIDA