Demanen 9 anys de presó per a cinc acusats d'estafar 15.000 euros amb targetes, falsificades a Lleida i el Pla d'Urgell

27/05/2021

També van intentar efectuar compres d'electrodomèstics o joies per valor de 29.000 euros més

La Fiscalia demana 9 anys de presó per a cinc acusats de falsificar targetes de crèdit a Lleida i el Pla d'Urgell amb què van efectuar compres per valor de més de 15.000 euros a Fraga, Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Alcarràs (Segrià), Tremp, Lleida i les Borges Blanques. A més, amb les targetes manipulades també van intentar comprar en diversos establiments comercials d'aquests municipis per valor de 29.000 euros més, sense aconseguir-ho perquè una incidència no va permetre verificar el pagament. Els acusats, tots ells de nacionalitat romanesa i entre 34 i 43 anys, haurien comprat amb aquestes targetes ordinadors, electrodomèstics, tabac, benzina, joies, sabates i neumàtics. El judici es farà a l'Audiència de Lleida els dies 2 i 3 de juny.

Segons la Fiscalia, els cinc acusats, juntament amb un altre home que no s'ha pogut localitzar, van manipular nombroses targetes de crèdit vinculades a entitats bancàries o comerços espanyols per introduir-hi numeracions associades a clients de bancs estrangers que haurien obtingut de manera fraudulenta copiant-les a través de dispositius ubicats en establiments o entitats bancàries. Els fets van passar entre l'agost i l'octubre de 2008, quan es van efectuar més d'una vintena d'operacions amb les targetes de crèdit fraudulentes.

Aquestes targetes manipulades, segons el ministeri públic, duien el nom dels acusats, que actuaven des de diversos pisos del carrer del Nord de Lleida, al carrer Major de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) i al carrer Domènec Cardenal de Mollerussa. Als habitatges, a més, van localitzar-los programes informàtics que tenien instal·lats per manipular les targetes així com microxips, lectors i gravadors de targetes i també targetes de crèdit blanques.

Els acusats són L. P. D., de 34 anys; A. P. M., de 36; G. S., de 38 anys; F. M. Z. R., de 41, i F. O., de 43 anys, tots ells nascuts a Romania. El ministeri públic demana que es condemni tots cinc a 6 anys de presó per un delicte de falsificació de targetes de crèdit i a 3 anys més per un delicte continuat d'estafa.
ACN