Dos morts més a Lleida i els nous positius pugen a vint en un dia.

15/05/2020

També hi va haver nou altes. En menys d'un mes s'ha passat de 70 nous casos per cada 100.000 habitants a 13.

La província va registrar ahir dos morts més per coronavirus, tots dos a la regió sanitària del pla de Lleida, cosa que eleva el nombre total de defuncions a 234.

D’altra banda, el nombre de nous casos va repuntar ahir amb una vintena més, cosa que eleva la xifra d’infectats a 2.354.

Val a recordar que aquesta setmana s’han començat a fer les proves del coronavirus als Centres d’Atenció Primària a tots aquells que presenten possibles símptomes, mentre que a les residències també s’estanportant proves tant als residents com als treballadors.

Quant als recuperats, ahir hi va haver nou altes hospitalàries, la qual cosa eleva la xifra total a 1.063.

D’altra banda, hi ha 8.267 casos sospitosos de coronavirus a la província i 33 dels morts són de residències.

 

Tendència a la baixa

 

Les dades sobre els nous casos de contagiats i morts han millorat molt durant les últimes setmanes, sobretot a la regió sanitària de Lleida, tenint en compte que inclou més del 80% de la població de la província, amb 358.000 habitants, mentre que a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran compta amb 66.800 habitants, segons les dades més recents de Salut. I és que la densitat de la població i la seua mobilitat són claus en el contagi del Covid-19 i que hi pugui haver rebrots.

El Pirineu ha passat abans a la fase 1 perquè, a banda de la poca població, des del 26 d’abril només s’han registrat quatre nous casos i no hi ha hagut cap defunció des del 18 d’abril, a més que pràcticament ja no hi ha ingressats per Covid-19 als seus hospitals. I pel que fa a la regió sanitària de Lleida, la corba està tenint una tendència a la baixa.

Per exemple, entre el 20 d’abril i el 3 de maig es van registrar 172 nous casos, que representen 70 encomanats per cada 100.000 habitants, i 45 morts. Mentrestant, en les últimes dos setmanes, entre el 29 d’abril i el 13 de maig, es van confirmar 70 nous casos, només 13 per cada 100.000 habitants. A més, el nombre de decessos també ha baixat considerablement entre aquestes dates, amb dotze finats. I és que el 30 d’abril va ser el primer dia que no es va registrar cap mort des del 21 de març, una tendència que s’ha mantingut. És a dir, tampoc es van registrar defuncions el 3, 7, 8, 10 i 11 de maig. Han estat sis de dotze jornades recents.

Redacció