El Centre d’Immersió de Vila-sana tancarà el 2017 amb 1.000 visitants

06/12/2017

Aquest equipament és un nou pol d’atracció de la població gràcies a les seves característiques úniques a Catalunya

El Centre d’Immersió Audiovisual de Vila-Sana acabarà aquest 2017 amb una nova notícia positiva: la rebuda de gairebé 1.000 visitants al llarg d’aquests dotze mesos. 

Des de la seva inauguració, el 10 de març de 2016, aquesta sala audiovisual haurà estat visitada per 2.000 persones i s’hi hauran celebrat gairebé un centenar d’activitats com presentacions, conferències, projeccions audiovisuals, tallers, etc. De cara el proper any, el consistori continuarà apostant per potenciar aquest espai per a que sigui un pols d’atracció tant turístic com econòmic per a la població.

 

Un centre audiovisual amb les darreres innovacions tecnològiques

Un dels punts forts i diferenciadors del CIM és la seva pantalla immersiva i so envolvent que captiva el públic que complementa la seva estada a l’Estany. Els visitants són espectadors d’excepció de “La Pel·lícula de L’Estany”, un film que permet veure aquesta zona d’alt interès turístic a vista d’ocell a través de les imatges enregistrades en dron.

El Centre d’Immersió Audiovisual de Vila-sana està concebut per proporcionar experiències audiovisuals immersives. Disposa d’una pantalla corba de 10 m. per 2 d’alçada que abasta un arc de circumferència de 90º, té mides antropomètriques, és a dir, que la seva relació de mida amb una persona provoca un efecte d’identificació espacial.

La sala està dotada d'un sistema d’àudio envolvent Sorround 7.1 que proveeix de so 360º i que recrea la sensació de distància de las fonts sonores de la realitat o crear efectes acústicament experimentals. L’equipament de tres projectors i un sistema Blending és capaç de produir una sola imatge sense interrupcions, a més el sistema està preparat per donar cabuda a altres tipus de projeccions de format estàndard (4/3, 16/9).

Infolleida