El còmic de la Vai arriba a les escoles de Mollerussa per promoure el voluntariat

08/04/2019

El projecte del Consell Social de Mollerussa vol treballar aquest valor a través de tallers i activitats

Promoure el voluntariat, l’associacionisme i la solidaritat entre els joves de la capital del Pla d’Urgell. Amb aquest objectiu, el Consell Social de Mollerussa, ha creat la figura de la VAI, una nena de 8 anys que arriba a Mollerussa amb la seva família i fa una vida normal però quan es posa les Vai-ulleres té la capacitat de tenir una altra mirada solidària envers les situacions del dia a dia. Per treballar aquests valors del voluntariat, els alumnes de tercer de l’Escola Mestre Ignasi Peraire, han participat en un taller per conèixer el còmic d’aquesta heroïna i també han confeccionat les seves pròpies Vai-ulleres.

El públic destinatari d’aquest còmic, que té per lema “junts serem invencibles”, són els centres de primària de la ciutat i s’emmarca dins el projecte Obrim camí al voluntariat. Aquest projecte va néixer després que un estudi revelés que a Mollerussa hi havia poc voluntariat i té com a objectiu, apropar aquest teixit associatiu als  seus veïns i veïnes, ja des de petits.

Després d’haver arribat al col·legi de El Carme i ara a l’Ignasi Peraire, al llarg del curs aquest taller també es portarà a l’escola Pompeu Fabra i a Les Arrels.

 

Anna Berga