El Concurs de Vestits de Paper lluirà una reproducció en paper d’un disseny de Miquel Suay, qui serà jurat

26/11/2019

La 56a edició del certamen tindrà lloc el 14 de desembre al Teatre L’Amistat i tindrà a l’actriu i cantant Beth Rodergas com a presentadora

El 56è Concurs de Vestits de Paper comptarà enguany amb el suport del dissenyador valencià Miquel Suay, la qual ha cedit un disseny de la seva col·lecció de primavera/estiu del 2012 perquè que pugui ser reproduït en paper i desfilar el proper 14 de desembre al Teatre L’Amistat a la gala presentada per l’actriu i cantant Beth Rodergas. Es tracta d’un disseny de la col·lecció inspirada en Hypatia, la primera dona científica, símbol de l’aprenentatge en ciència i astronomia. El disseny cedit segueix la colorimetria en blanc, negre i blau nit amb tocs de daurats i platejats i amb formes que recorden els moviments dels astres.     

Les encarregades de convertir en un vestit de paper aquest disseny són l’equip de modistes voluntàries del Museu de Vestits de Paper, sota la direcció de la modista d’Alguaire Carme Solà, habitual col·laboradora i participant del concurs. La peça, que no entrarà a concurs però sí que desfilarà durant la gala, passaran a formar part d’una col·lecció específica dins el museu juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc, Antonio Miró, Custo,  Josep Abril, Josep Maria Peiró i Andrés Sardà.

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. El president serà el dissenyador valencià  Miquel Suay,  director creatiu de la firma homònima, el qual ha rebut diferents premis en la seva trajectòria, entre els que figura el Premio IMI a la innovación de la Feria de Valencia o el Premi a la Millor Col·lecció 080 BCN Fashion Week. El seu projecte també fou seleccionat per la Conselleria d’Indústria i la Cambra de Comerç de València com una de les 50 empreses d’èxit de la Comunitat Valenciana. També formaran part del jurat :

Francisco José Pavón (Madrid), editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury Edition, un referent en sector de la moda que compta amb la col·laboració de membres de l’aristocràcia com la Princesa Tania de Bourbon Parme, entre altres.
Teresa Berengueras (Barcelona), periodista especialitzada en moda que ha col·laborat en diversos programes de TV3 i Catalunya Ràdio, entre altres mitjans. Actualment treballa per El Punt Avui
Josep Maria Folch (Montbrió del Camp), gerent de Metalúrgica Folch
Alba Minguella (Tàrrega), dissenyadora de vestits de núvia
Felipe Moreno (Saragossa), curador de l’Escuela Museo de Origami de Zaragoza (EMOZ) i president del Grupo Zaragozano de Papiroflexia.

 

Infolleida