El “Equipo Ja” el grup musical de l'ACUDAM actua a l’Escola Pardinyes de Lleida

13/05/2019

Amb aquesta actuació s’obre la porta a que l’alumnat de les escoles de Lleida puguin beneficar-se d’aquesta iniciativa".

Els alumnes de l’Escola Pardinyes  de Lleida han pogut gaudir i participar aquest dilluns de la darrera representació de l’obra “per l’instrument més important de l’orquestra” interpretada pels músics de l’ACUDAM.

El "Equipo Ja" és el nom artístic d’aquest projecte que l’ACUDAM va engegar ara fa 3 anys amb l’objectiu de sumar capacitats i alhora, educar en valors als alumnes dels col·legis del territori lleidatà. Tot i això, l’experiència pilot va iniciar-se fa 10 anys de la mà de Pep Perelló i Esther Temprado.

Amb el pas del temps el projecte ha anat evolucionat i actualment són 9 les persones que surten a compartir les històries amb sons i amb música, que a més són interactives i participatives amb el públic.

El missatge que pretén enviar l’obra és la igualtat entre les persones i en el fet que tothom té diferents capacitats que permeten ser agents actius participant i aportant a la societat. De fet, segons explica l’entitat "amb aquest projecte pretenem apropar la nostra realitat a l’alumnat i que prenguin consciència  que tota persona té unes capacitats determinades, oferint una visió normalitzadora des de la diversitat i el respecte” i afegeixen “per nosaltres és una eina que ens permet arribar a un públic que d’altra manera no seria possible. Tenim idees al cap, sols hem de posar-les en ordre, ja que la música és un bon mitjà per compartir competències, il·lusions i somnis”.

Infolleida