El govern espanyol té la intenció de prohibir a partir del 2040 la matriculació de cotxes que emetin diòxid de carboni

21/05/2020

Un concessionari del Pla d'Urgell creu que hi ha marge suficient perquè les marques potenciïn el cotxe elèctric

El govern espanyol té la intenció de prohibir a partir del 2040 la matriculació de cotxes que emetin gasos contaminants. L’objectiu és aconseguir una mobilitat sostenible i que al 2050 no hi hagi cap vehicle que expulsi CO2. Això provocarà que als concessionaris veiem cada cop més la venta de turismes elèctrics. 

La notícia arriba al sector en un moment en què les ventes han caigut durant el confinament en un 96%. De fet, durant el mes d’abril només es van vendre a tota Espanya poc més de 4.000 cotxes, el que normalment es vendria amb un dia. En aquest sentit, preveuen que la mitjana de matriculacions d’aquest any caigui a la meitat. Això ha fet que moltes marques treguin ofertes per treure’s estoc del damunt. 

Els concessionaris del Pla d’Urgell també han vist com es cancel·laven dues fires de gran importància per al sector, com són Sant Josep i Autotrac. Això ha provocat una reducció de la facturació de fins a un 70%. Tot i això, Fira Mollerussa manté per ara un tercer certamen automobilístic, l’Autotardor, que s’ha de celebrar l’últim cap de setmana d’octubre.

RICARD GÓMEZ