El jutge Llarena, amb arrels a Torregrossa

13/04/2018

El besavi del jutge del Tribunal Suprem està enterrat a Torregrossa i el seu avi va ser inspector en cap d’educació a Lleida

El jutge Pablo Llarena, està d’actualitat per haver processat per rebel·lió els líders polítics i socials independentistes de Catalunya. Ara, Ramon Manuel Ribelles, llicenciat en humanitats i mestre de l’escola Pompeu Fabra de Mollerussa ha descobert que, a més, el jutge del Tribunal Suprem tindria arrels republicanes i lleidatanes.

Segons Ribelles, el besavi del jutge, Toribio Llarena, va treballar de secretari municipal a Torregrossa, poble, on a més, està enterrat. El seu fill, Juan Llarena Luna, l’avi de l’actual jutge, també va estar vinculat a Lleida on va exercir d’inspector en cap d’educació. L’any 1920, però, Juan Llarena es va traslladar a Burgos on va ser un dels promotors a la província de les Missions Pedagògiques impulsades per la Segona República. Ribelles també apunta que l’avi de l’actual jutge hauria estat “actiu, d’una immensa cultura, proper a les innovacions educatives i ideològicament versemblantment compromès amb el republicanisme”.

Infolleida