El Museu de Vestits de Paper acull dues exposicions d’Amnistia Internacional sobre els drets de les dones

09/06/2022

Les dues mostres es podran visitar fins al 30 de juny

La sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper acull fins al 30 de juny dues exposicions proposades per Amnistia Internacional per denunciar la violació dels drets humans que pateixen les dones, centrant-se una d’elles en concret en la lluita que protagonitzen les dones afganeses per defensar el seu futur sota el domini talibà. Aquesta darrera mostra, que porta per títol Elles són la revolució, té com a eix conduc


DRETS HUMANS DE LES DONES:

Temàtica: Violacions de drets humans que pateixen les dones a diferents països.

La violència contra dones i nenes és una tragèdia de dimensions mundials. Des d'Amnistia Internacional s'ha volgut posar de relleu la gravetat i la dimensió universal del problema. L'exposició “Drets humans de les dones” vol fer un recorregut per les diverses formes d'expressió de violència envers les dones com la mortalitat materna o la violència que pateixen dones i nenes refugiades a Darfur, a Uganda o la discriminació de les menors romanís on s’enfronten a un risc greu de patir violacions i altres actes de violència.

ELLES SÓN LA REVOLUCIÓ:

Temàtica: Dones afganeses que lluiten pel seu futur sota el domini talibà. 

L’exposició tracta diferents casos individuals de dones defensores dels drets humans a l’Afganistan, que estan sent perseguides pel règim dels talibans i estan partint repressió per motius polítics i pel fet de ser dones.

Infolleida