El Palau d'Anglesola vol millorar la recollida selectiva del municipi

20/08/2021

Recicla actualment un 47% dels residus i s'ha marcat com a objectiu assolir al 55% abans del 2025

El Palau d’Anglesola ha iniciat una campanya amb l’objectiu d’arribar a un 55% de recollida selectiva abans del 2025, una xifra que la Unió Europea vol que sigui obligatòria per a tots els municipis abans de quatre anys. Aquesta localitat del Pla d’Urgell s’ha posat mans a l’obra i per això ha posat en marxa ‘Recicla i Estalvia’. És una activitat adreçada a tots els veïns i veïnes on han de respondre un seguit de preguntes i prendre consciència de la importància de conservar el medi ambient.

Els vilatans podran trobar les respostes a les preguntes als cartells penjats per tot el municipi. Entre tots els participants, l’ajuntament sortejarà cinc vals de 100€ a consumir en establiments d’El Palau d’Anglesola.

L’ajuntament també s’ha adherit des del mes de juny al pla pilot del Consell Comarcal del Pla d’Urgell que obliga als veïns a obrir els contenidors a través d’una targeta o una aplicació amb la finalitat d’obtenir més dades sobre el reciclatge del municipi. A més, el consistori té previst a partir de l’octubre premiar amb una taxa justa aquells palauanglesolins que tinguin un millor comportament a l’hora de reciclar.

Ricard Gómez Puig