El Pessebre Vivent de Linyola ofereix visites guiades els dies que no hi ha representació

30/12/2018

S’oferiran visites guiades per ensenyar com era el sistema de vida dels nostres avantpassats. A partir de demà dilluns dia 31 i fins el 5 de gener

El Pessebre Vivent de Linyola oferirà a partir de demà i fins el 5 de gener visites guiades pel seu escenari per mostrar com era la convivència abans de la industrialització. La intenció és que l’espectador pugui entendre a través dels decorats i sense els figurants com era el seu sistema de vida, conèixer els oficis antics, les eines amb que es realitzaven i els secrets de les plantes medicinals de l’època.

Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que es faran visites guiades en grups reduïts els dies que no hi ha representació. “L’escenari del Pessebre Vivent serà com un museu a l’aire lliure on els visitants podran entendre com vivia la gent en aquella època. Veuran quines eren les seves professions, coneixeran els més de 10.000 objectes que el Pessebre de Linyola ha anat recopilant durant tots aquests anys de representacions. Descobriran les plantes medicinals que utilitzaven en aquella època i els seus secrets curatius, veuran els animals i en definitiva, entendran una mica més com convivien els nostres avantpassats”, descriu Mases.

Les visites guiades tindran lloc els dies 31 de desembre i 2, 3, 4, 5 de gener i els grups seran com a màxim de 20 persones. “D’aquesta manera, el Pessebre de Linyola no tindrà sol la funció recreativa tradicional d’aquesta època, sinó que passarà a convertir-se en museu, oferint també una funció pedagògica que ajudarà als visitants a entendre una mica millor la nostra història”, apunta l’alcalde.

Les visites guiades seran en horari de tarda a partir de les 16 hores i el preu de l’entrada de 5 euros per persona. L’entrada s’ha de reservar per telèfon trucant al  609 93 06 63

Infolleida