El Pla d’Urgell vol incentivar la recollida selectiva

21/09/2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell vol crear una aplicació mòbil per vendre aquells productes i objectes que arriben a l’abocador i que poden ser reutilitzables. La plataforma estarà oberta a tota la ciutadania, que podrà posar a la venda o demanar aquells productes que els interessi. L’objectiu és fomentar el reciclatge i disminuir el percentatge de residus que rep anualment la deixalleria.

El consell Comarcal del Pla d’Urgell vol fomentar el reciclatge per arribar a un 50% de recollida selectiva i així complir amb la normativa europea del 2020. Una de les iniciatives serà crear una aplicació mòbil per vendre aquells productes que arriben a l’abocador i que poden ser reutilitzables. Bicicletes, alimentadors o un monitor són alguns dels objectes que actualment es troben a la deixalleria i que el propietari podrà posar a la venta.

El Consell també vol difondre un seguit de vídeos per conscienciar a la ciutadania de la importància del reciclatge. Actualment, la comarca del Pla d’Urgell recicla un 45% dels residus que genera. Això provoca que l’abocador comarcal rebi al voltant de 9.000 tones de residus a l’any.

Des del Consell també s’estudia la possibilitat d’instal·lar una planta de pretractament a l’abocador per millorar el triatge dels residus.

Ricard Gómez