El públic ‘omple’ l’Expoclàssic de Mollerussa i evidencia les ganes de fires

20/09/2021

El Saló tanca amb 8.000 visitants, xifra que gairebé dobla les previsions de Fira de Mollerussa

La 26a edició del saló Expoclàssic ha tancat amb bona afluència de visitants, especialment dissabte al matí i diumenge, registrant unes xifres que superen -i gairebé doblen- les previsions inicials de Fira de Mollerussa, unes dades que s’havien fixat entre 4 i 5 mil visitants. Així, en un balanç positiu, el director de l’ens firal, Xavier Roure, ha assenyalat que “ha estat una bona fira en uns temps difícils”, posant en valor els gairebé 8.000 visitants que han passat pel Recinte Firal entre dissabte -tot el dia- i diumenge al matí.

D’altra banda, el director ha afegit que “la fira ha funcionat bé” i ha destacat el fet que el 68% dels expositors del Mercat de l’accessori i col·leccionisme han assegurat a les enquestes haver rendibilitzat la seva inversió com a participant en el certamen. Una altra de les dades d’aquests qüestionaris a les que s’ha referit Roure ha estat la del 82% d’aquests que han manifestat la seva intenció de tornar en la pròxima edició.

L’Expoclàssic va obrir dissabte les seves portes amb 41 expositors en aquest Mercat de l’accessori i col·leccionisme del món dels vehicles històrics i clàssics, la millor dada de participació dels darrers quatre anys.

Diumenge el certamen ha acollit la 27a Trobada de Motos Clàssiques, una concentració que l’any passat no es va poder portar a terme per la pandèmia i que avui recuperava la tradicional cita. A la trobada han participat una seixantena d’inscrits, els quals, després d’esmorzar, han fet una sortida consistent en una ruta d’uns setanta quilòmetres passant per Golmés, Vilanova de Bellpuig, Bellpuig, Belianes, Maldà i Vallbona de les Monges, on s’ha fet una parada. La tornada ha inclòs els municipis d’Arbeca i Miralcamp.

Pel que fa al contingut de l’Expoclàssic, al Mercat de l’accessori cal sumar els habituals monogràfics que complementen el saló i que enguany protagonitzaven la firma de motos Guzzi, els cotxes Renault 4L i, en una tercera mostra, vehicles que participaran en el pròxim Dakar Clàssic. Recordar que aquest 2021, i per segon any consecutiu, el certamen incloïa un Mercat d’Antiquaris, fruit d’un acord amb l’Associació d’antiquaris i brocanters de Mollerussa.

El certamen ha tornat a estar també enguany trobada de clubs i membres d’associacions de vehicles clàssics que s’han apropat fins a la capital del Pla d’Urgell per gaudir d’aquest saló.

Infolleida