El Teatre L’Amistat es vesteix de gala per celebrar el centenari amb una programació especial durant tot l’any

30/01/2023

El tret de sortida omple la sala de gom a gom en un acte presentat per Ares Teixidó i amb les actuacions de Pedro d'Eufòria i La Cremallera

El Teatre L'Amistat de Mollerussa s'ha omplert aquest diumenge de gom a gom per donar el tret de sortida a la celebració del seu centenari. La gala, conduïda per la televisiva Ares Teixidó, ha comptat amb l'actuació de Pedro, semifinalista de la primera edició del concurs Eufòria de TV3 i els gags commemoratius de La Cremallera Teatre, els quals han aconseguit amb un final de festa en el qual el públic assistent ha estat el protagonista de la commemoració amb una traca de globus.

Ho ha explicat aquest matí l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, els quals han presentat també el logo identificatiu de l'efemèride que manté el format del creat pel centenari de la Societat Recreativa L'Amistat però adaptat al teatre amb la imatge de dues màscares. Solsona també ha indicat que la programació prevista "a banda del component cultural i lúdic, també recorrerà el passat històric" incloent exposicions i altres activitats que es presentaran més endavant.

La gala comptarà també amb la participació de La Cremallera Teatre, la qual presentarà un assortit de gags amb els quals es farà un recorregut per la història del teatre. Així mateix, també inclourà altres ingredients que ajudin a presentar què ha significat aquest equipament per a la ciutat. Val a dir que recentment el complex ha estat fruit d’una remodelació que ha afectat tant l’interior de la cafeteria com també la façana d’aquesta, que precisament va estrenar la nova il·luminació el passat desembre. Així mateix, l’alcalde ha recordat que fa 20 anys es va dur a terme una rehabilitació integral del teatre respectant tots els elements més característics del conjunt com el manteniment del sistema de platea mòbil, que ja tenia l’antic teatre i del qual només n’hi ha un altre de similars característiques a tota Catalunya.

A banda d’una programació cultural pensada per l’efemèride, també està previst enguany encarregar l’estudi per construir una campana acústica que permeti donar el teatre de la sonoritat pròpia d’un auditori, segons ha indicat Solsona, el qual ha explicat que es tracta de donar sortida a una reivindicació que millori les audicions de música, sobretot clàssica. Així mateix, també es renovaran alguns elements de tapisseria, entre altres obres menors.
Infolleida