El TSJC anul·la el pla de la planta de biomassa de Nufri al Palau d'Anglesola

29/12/2017

Tot i que la sentència no és ferma, des de la Plataforma Salvem el Territori Pla d'Urgell es mostren confiats

El TSJC ha declarat nul de ple dret el Pla especial urbanístic de la planta de biomassa que l’empresa Nufri projectava al Palau d’Anglesola. Ja des de l’inici a l’any 2011, el projecte va rebre l’oposició veïnal amb la Plataforma Salvem el Territori Pla d’Urgell i de l’Ajuntament del Poal, degut a la proximitat de la planta amb el municipi.

Arran del recurs presentat per dos membres d’aquesta plataforma, ara el TSJC tomba la resolució que l’any 2014 va aprovar l’aleshores Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila  i que prèviament havia rebut el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme de Lleida. Els magistrats consideren que per aprovar aquest expedient era necessària una avaluació d’impacte ambiental ja que la normativa ho exigeix donada la presència a la zona de l’espècie protegida del sisó comú.

La sentència, però, no és ferma i l’empresa promotora la pot recórrer al Tribunal Suprem mitjançat un recurs de cassació. Malgrat això, des de la plataforma Salvem el Territori Pla d’Urgell es mostren confiats.

El projecte, que consistia en la construcció d’una planta de biomassa de 14MW de potència, ha generat nombroses protestes per part de veïns, ajuntament del Poal, i ecologistes que senyalen que es tracta d’una activitat potencialment contaminant i que afecta al medi i a les persones.

Anna Berga