Els Reconeixement Ànima d’Honor premien la tasca social en l’àmbit local de cinc persones i entitats

29/10/2019

• Rafel Calvet, Rosa Mari Garcia, Maria Neus Ros, el CFJ Mollerussa i el Club d’Escacs seran distingits el 15 de novembre a la XII Vetllada Solidària Angel Olaran, on s’homenatjarà el colombià Henry Acosta

 Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, premiaran en la seva quarta edició a l’economista colombià Henry Acosta per la seva tasca com a facilitador de la pau a Colòmbia i ser un dels artífexs dels acords de pau signats el 2016 entre el govern de Juan Manuel Santos i les guerrilles de les FARC, una gestió que va començar anteriorment durant el mandat d’Álvaro Uribe. Acosta rebrà el Reconeixement Ànima Abba Melaku però cinc persones i entitats més seran distingides amb el Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol per la seva tasca social en l’àmbit més local. Són Rafel Calvet, Rosa Mari Garcia, Maria Neus Ros, el Club Futbol Joventut Mollerussa i el Club d’Escacs de Mollerusa.

Tots ells recolliran la distinció el proper 15 de novembre en el en el marc de la XII Vetllada Solidària Ángel Olaran, segons han anunciat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president de la fundació, Josep Maria Pujol. Aquests cinc noms han estat escollits per rebre la distinció després que una comissió n’hagi valorat les candidatures presentades en un procés participatiu que va finalitzar la setmana passada.  

Pel que fa a Rafel Calvet (Mollerussa, 1948), que fou delegat de la Cambra de Comerç de Mollerussa durant 14 anys, destaca per la seva tasca altruista en nombroses associacions i organitzacions locals com són l’Agrupació Sardanista, el comitè organitzador de la Fira de Sant Josep des de 1994 o el comitè organitzador del Concurs Nacional de Vestits de Paper.

En el cas de Rosa Mari Garcia (Torregrossa, 1959), la seva candidatura destaca la labor voluntària i de col·laboració amb un bon nombre d’entitats tant de Mollerussa com també de Torregrossa com són Creu Roja, el Centre de Distribució d’Aliments, la Llar Terres de Ponent i la Residència Can Jaques. 

Quant a Maria Neus Ros (Agramunt, 1941), és directora des de fa 15 anys del Grup Ressò de l’Albada, amb el qual ofereix concerts arreu i participa d’activitats socials arreu de l’any també com a membre d’aquesta entitat.  També és col·laboradora a la Parròquia de Sant Jaume on acompanya habitualment les celebracions amb la música de l’orgue.

Pel que fa a les dues entitats, el Club Futbol Joventut Mollerussa (1920), que enguany celebra el centenari del futbol a la ciutat, serà distingit per mantenir viva l’essència de connexió amb la seva gent i l’esperit integrador amb la ciutat i la comarca així com per portar el nom de Mollerussa arreu a través del 24 equips i les 400 persones que hi estan vinculades.  

 

La candidatura del Club d’Escacs Mollerussa (1979) destaca l’activitat duta a terme en més de 40 anys de trajectòria i  per la seva vocació de formar i difondre el món dels escacs entre la ciutadania i, en especial en aquests darrers anys, entre els infants.

La XII Vetllada Solidària Ángel Olaran, que tindrà lloc al Restaurant Resquitx a les 9 del vespre del 15 de novembre, també comptarà amb la presència del missioner que li dóna nom. Les inscripcions es poden fer a https://isolidaries.org/ fins el 4 de novembre.

Infolleida