En marxa l'exposició "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya"

04/10/2022

La mostra commemora la inscripció de l'art de la pedra seca a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

En marxa una nova exposició al Casal Cultural Sebastià Serrano de Bellvís. L'Ajuntament porta l'exposició itinerant dedicada a la pedra seca, la primera del nou curs que s'acaba d'encetar: "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya". Es tracta d'una exposició organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional (APSAT).

La inauguració es farà el pròxim dia 6 d'octubre a les 19 h. La presentació serà a càrrec del Sr. Mario Urrea, alcalde de Torrebeses i president de l'Associació de Micropobles de Catalunya. També assistiran el Sr. Joan Maria Vives, membre de l'Associació per la Pedra Seca i Arquitectura Tradicional (APSAT) i el Sr. Joan Talarn, alcalde de Bellvís i president de la Diputació de Lleida.

La mostra que commemora la inscripció de l'art de la pedra seca a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat el novembre de 2018. Es podrà visitar a la Sala 1 d'octubre del Casal Cultural des del dia 6 d'octubre fins al 6 de novembre, els matins de 9 a 14 h i a les tardes en horari de biblioteca.

Coincidint amb aquesta presentació, Bellvís també acollirà la presentació de la tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca, que tindrà lloc del 25 de novembre al 4 de desembre de 2022 i que assumeix l'Associació de Micropobles de Catalunya i l'ajuntament de Torrebesses.

Infolleida