Endesa presenta nous dispositius aïllants per a protegir l’avifauna

25/10/2023

És un nou prototip que ja s'ha instal·lat al Pla d'Urgell

Una vintena d'Agents Rurals s'han format a la seu d'Endesa a Lleida per descobrir quins són els nous dispositius aïllats de la companyia per reduir l'electrocució d'ocells. Un exemple és una estructura geomètrica feta de fibra de vidre i amb resines amb càrrega mineral que cobreixen les torres elèctriques. És un nou prototip que ja s'ha instal·lat a deu torres de Torregrossa i Ivars d'Urgell. Endesa ha acollit aquest dimarts a la seva seu de Lleida una jornada teoricopràctica de formació als Agents Rurals per mostrar al cos les noves tecnologies i les mesures adoptades per la companyia per mitigar l'electrocució d'ocells.

Des de fa anys, Endesa adapta suports i instal·la dispositius en línies de mitjana tensió d'arreu de Catalunya per preservar l'avifauna, especialment les espècies protegides i amenaçades. En aquest sentit, ja s'ha iniciat un pla pilot al Pla d'Urgell amb estructures de fibra de vidre per protegir les cigonyes.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el conveni que Endesa va signar l'agost del 2020 amb la Generalitat per reduir el risc d'electrocució i col·lisió d'ocells a la xarxa.

NOÈLIA BURGOS DOMÍNGUEZ