Grupo Jorge, propietari de l’escorxador de Mollerussa, estudia marxar fora de Catalunya

06/06/2018

Per la “inseguretat jurídica” davant les modificacions de la Llei Catalana de Cooperatives. CCOO i UGT convoquen una vaga indefinida

El Grupo Jorge, propietari de l’escorxador de Mollerussa i de Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga estudia traslladar la seva activitat fora de Catalunya una mesura que afectaria 1.400 treballadors, dels quals més de 300 són a Mollerussa. Aquest canvi estaria impulsat davant el que el grup qualifica “d’inseguretat jurídica” en referència a les modificacions de la Llei Catalana de Cooperatives que preveuen lluitar contra els falsos cooperativistes. De fet, al març diversos membres de la UGT ja van protestar davant l’escorxador que el Grupo Jorge té a Mollerussa per denunciar que uns 200 treballadors, ho feien com a falsos cooperativistes i sota unes condicions que van qualificar de lamentables. Denunciaven que els treballadors estaven contractats com a falsos autònoms sense drets ni horaris i amb salaris per sota del conveni col·lectiu del sector.

És per això, que des de CCOO i UGT han registrat una vaga indefinida en les dues plantes càrnies que té el Grupo Jorge a partir del 18 de juny i també exigeixen a l’empresa que segui a negociar. Els dos sindicats també consideren que no es pot cedir al xantatge i vulneració de drets del grup i demanen la implicació del Departament de Treball i de la Inspecció de Treball.

Anna Berga i Gabriel Solà