Helena Maleno rep el Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa

10/11/2018

L’activista defensora dels drets dels emigrants a la “frontera sud” no va poder recollir personalment el premi ja que té vetada la llibertat de circulació. L’Associació de Dones del Pla d’Urgell Albada, l’Agrupació Excursionista Serralada, Teresa Codony, Ramon Monfà i Salvador Duran van rebre els Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol

L’Activista defensora dels drets humans, Helena Maleno Garzón, ha estat premiada amb el Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa. La periodista i fundadora de la ONG Caminando Fronteras, però, no va poder recollir personalment el premi ja que té vetada la llibertat de circulació al Marroc, país on resideix actualment. Malgrat això, Maleno va agrair aquest reconeixement a través d’un vídeo i en el seu lloc, va recollir el premi Habiba El Mouali, de l’Agència Catalana de Cooperació al Marroc.

La gala de lliurament dels Reconeixements Ànima, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, ha reunit a més de 400 persones al Restaurant Resquitx. Cal destacar que els diners recaptats dels assistents li permetran al pare Olaran ajudar a 500 persones durant un mes a través dels projectes que el missioner duu a terme a Etiòpia.

Durant la vetllada també s’han lliurat els Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol a les  entitats o persones que han destacat per la seva contribució en l’àmbit local. En aquesta ocasió els guardonats han estat l’Associació de Dones del Pla d’Urgell Albada, l’Agrupació Excursionista Serralada i, a títol personal, Teresa Codony, Ramon Monfà i Salvador Duran.

Anna Berga