Interior confirma que l’obra de la nova comissaria segueix el termini anunciat perquè sigui realitat el 2024

10/06/2022

El Teatre L’Amistat acull la Junta Local de Seguretat que conclou que la mitjana de fets delictius a Mollerussa està molt per sota de la catalana

La conselleria d’Interior preveu que la nova Àrea Bàsica Policial del Pla d’Urgell-Garrigues estigui edificada el 2024, tal com va anunciar fa un any el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en la presentació del projecte a Mollerussa. Així ho ha confirmat aquest matí el director dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Xavier Garrós, durant la Junta Local de Seguretat de Mollerussa que s’ha fet al Teatre L’Amistat. La junta, presidida per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha comptat també amb la participació de la directora general de l’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, i responsables dels cossos de seguretat que operen a la ciutat.

 

Entre les conclusions que s’han aportat amb l’anàlisi de les dades destaca el fet que la mitjana de fets delictius a Mollerussa es troba en 48 per mil habitants molt per sota de la de Catalunya, que se situa en el 61 per mil, i la de la Regió Policial de Ponent que és de 52 per mil. Aquestes xifres han estat ben valorades per l’alcalde de Mollerussa, el qual ha dit que som en una regió ben dotada pel que fa a de cossos policials, una situació que encara millorarà més quan estigui construïda la nova ABP, motiu pel qual s’ha felicitat que els terminis previstos inicialment es puguin complir.

 

Per la seva part, el director dels Serveis Territorials d’Interior ha indicat que la previsió és que a finals d’any ja existeixi formalment aquesta nova ABP amb la reestructuració que s’està plantejant del cos i que, per tant, operi com a tal abans de comptar amb el nou equipament que l’ha d’allotjar, el qual s’ha de construir en un terreny cedit per l’Ajuntament al costat del Parc de Bombers. Les obres, que haurien de començar a finals d’enguany, estan pressupostades en 6.100.000 €.

 

Cal recordar que l’edifici projectat, a peu de la carretera de Linyola LP-3322, constarà de tres volums, amb una superfície construïda de prop de 3.000 m2, que inclourà una aula de formació i una galeria de tir per donar servei a totes les comissaries de la Regió Policial Ponent i que una de les més grans de Catalunya.

 

Pel que fa a les dades que s’han valorat durant la Junta de Seguretat, destaca l’increment del 9% de les infraccions penals, d’un 8,7% en la resolució de casos i d’un 19% de les detencions d’acord amb la comparativa entre el 2019 i el 2021, ja que s’ha considerat que les dades del 2020 estaven afectades per l’evolució de la pandèmia.

Infolleida