Joan Talarn defineix la Cursa de Sant Blai del Palau d’Anglesola com una eina de salut i de difusió dels atractius del poble

07/01/2020

El president de la Diputació ha presidit la presentació de la 5a Cursa Agro-Llobera Sant Blai del Palau d’Anglesola, que tindrà lloc el 26 de gener i que ja compta amb 570 inscrits

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimarts la presentació de la 5a Cursa Agro-Llobera Sant Blai, que tindrà lloc el diumenge 26 de gener al Palau d’Anglesola.

A més de Talarn, la presentació, que ha tingut lloc a l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, ha comptat amb la participació de l’alcalde de la localitat, Francesc Balcells; del cap de l’organització, Marc Solé; i del patrocinador principal de la cursa, Jordi Llobera.

Talarn ha assegurat que un esdeveniment com aquest on esport i salut van lligats de la mà són dos aspectes molt importants que s’han de seguir transmetent, ja que “vivim en una societat sedentària i fer esport és bo per la salut però també per descobrir món, i en aquest cas, perquè el món et conegui”. Talarn ha valorat molt positivament que hi hagi gairebé 600 corredors, ja que significa que “600 persones vindran a conèixer a El Palau d’Anglesola i a la vegada, donaran a conèixer la població”. Així, ha animat a totes les alcaldies “a trobar aquells valors afegits de la seva població que la facin atractiva”.

Talarn ha volgut tenir una menció especial pels més de 80 voluntaris que ajuden a fer-la possible juntament amb el comitè organitzatiu, assegurant que “la implicació de tots els veïns fa que el poble es reconegui a si mateix”.

L’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, ha explicat que un dels objectius de la cursa és que “tothom pugui córrer a la cursa”. Per això l’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’associació Egoísmo Positivo que acompanyaran les persones amb mobilitat reduïda que corrin en la cursa.

L’organitzador de la cursa, Marc Solé, ha explicat que “la cursa ja compta amb més de 570 inscrits” i que s’està ampliant el nombre de places perquè hi pugui participar més gent, ja que s’espera arribar a les 600. Solé ha avançat que s’està treballant per homologar el circuit del recorregut dels 10 kilòmetres per fer-lo més atractiu de cara a pròximes edicions.

Organitzada per l’Ajuntament del Palau d’Anglesola i pel Club Esportiu El Palau d’Anglesola amb el suport de la Diputació de Lleida, la cita oferirà curses de 5 i 10 kilòmetres puntuables per a la Lliga Ponent i, com és habitual, farà honor al seu eslògan (‘la més plana que has fet mai’), ja que el recorregut gairebé no presenta desnivells. El recorregut és per carrers i camins del Palau d’Anglesola, amb un 95% d'asfalt i un 5% de camí de terra, que serà el tram de la banqueta del Canal d’Urgell. A més de l’equip organitzatiu, l’esdeveniment compta amb més de vuitanta voluntaris, que col·laboren en la preparació, realització i recollida de la cursa.

Les inscripcions, que es fan online, romandran obertes fins al dia 23 de gener. La sortida serà a les 10.00 hores davant el Pavelló Municipal per ambdues curses.

A més, com és habitual la Cursa de Sant Blai tindrà caràcter solidari, atès que col·laborarà amb l'associació Moviment d'Ajuda al Món de l'Infant (MAMI: mundomami.org), motiu pel qual posa a disposició de tothom qui ho desitgi l'opció de fer una donació d'un euro al fer la inscripció a la cursa, i pels que no hi participin, hi ha un Dorsal-0 Solidari que permet fer un donatiu a l'associació MAMI. També s’inaugurarà al Pavelló Municipal l’exposició ‘Memòries incandescents’, que recorda l’incendi de l’Horta de Sant Joan on van morir cinc bombers lleidatans, un dels quals era veí del Palau d’Anglesola.

Infolleida