Jordi Sargatal, nou director tècnic de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

12/09/2018

El Consorci de l'Estany també ha presentat el pressupost per al 2019 i l'adjudicació de les obres de la primera planta de Cal Sinén, on hi haurà un espai de bar

El naturalista Jordi Sargatal serà el nou director tècnic de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Així s’ha aprovat a la reunió del Consell General del Consorci de l’espai natural. Sargatal, que va ser director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i també va dirigir l’extinta fundació Territori i Paisatge de l’Obra Social de Caixa Catalunya, ha elogiat la feina feta a l’espai durant aquests anys. També ha senyalat que l’estany “és un somni fer realitat” i que treballarà per a que tingui la importància internacional que es mereix.

Dins les prioritats que es marca el nou director tècnic hi ha: adaptar el Pla d’Usos i Gestió, l’eutrofització de les aigüesl’excessiva presència de peixos invasors així com plagues de conills.

Per la seva banda, el President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la figura de Sargatal com un dels “pares de l’Estany”.

 

A la reunió, també s’ha presentat el pressupost del Consorci per al 2019, que serà de 430.000€, i l’adjudicació de les obres de la primera planta de l’edifici de Cal Sinén per valor de 60.000 euros. Aquestes consistiran en habilitar una zona d’atenció al visitant i un espai de bar.

Anna Berga