La 10a edició de la Marxa de Torxes canvia de nom i d'itinerari

10/09/2018

Mollerussa celebra aquest dilluns la Marxa de Torxes per la República amb un nou recorregut, amb inici i arribada a la futura plaça U d’Octubre de la capital del Pla d’Urgell.

La marxa de torxes de Mollerussa  d’enguany canvia d’itinerari  i de nom. D’aquesta manera, la fins ara anomenada Marxa de Torxes per la Independència dóna pas a la Marxa de Torxes per la República. Un canvi de nomenclatura que pretén "evidenciar que l’U d’octubre va ser el moment fundacional de la República", tal com explica Manel Solé, membre de l’Arreu, una de les cinc entitats organitzadores.

 

És per contribuir a aquest canvi de concepte i de relat que la Marxa estrenarà nou recorregut amb inici i arribada a la futura plaça U d’Octubre, davant del Teatre l’Amistat, que s’inaugurarà el pròxim  30 de setembre.

La d’enguany serà la 10a edició que s’iniciarà a dos quarts de nou del vespre amb una exhibició de sardanes, balls de bastons, ball de diables i ball de gegants. A les 9 de la nit, començarà la Marxa de Torxes i en acabar, els Comitès de Defensa de la República faran la lectura del manifest i també, una crida a la mobilització i participació dels actes de la Diada per la República de l'11 de setembre. Posteriorment, hi haurà el tradicional sopar popular.


Mariona Rebull i Martí