La 6a Marxa Mascançà de Linyola reuneix 225 participants

10/06/2019

Els participants han pogut optar entre tres recorregut de 13, 16 i 25 kilòmetres

Un total de 225 participants s’han aplegat aquest diumenge al matí a la sisena edició de la Marxa popular Mascançà de Linyola. Organitzada pel Club Excursionista Linyola amb la col·laboració de l’Ajuntament de Linyola, la cita formava part per tercer any consecutiu del circuit Marxa.cat de marxes populars saludables de Ponent, promogut per l’Associació Atlètica Km0 Ponent, ja que comparteixen els mateixos valors: una activitat no competitiva, de ritme lliure i per tant oberta al gran públic, de totes les edats, i pensada per fer-les tan corrent com caminant.

Els participants podien escollir entre tres distàncies, cadascuna d’elles batejada amb noms de plantes herbàcies molt arrelades a Linyola i el seu entorn. Així, el circuit Lli constava de 13 kilòmetres, el circuit Fonoll, de 16, i el circuit Camamilla tenia 25 kilòmetres.

La jornada ha transcorregut en una part del seu recorregut pel magnífic entorn natural de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana i també entre mig de les vinyes del Castell del Remei, permetent a més gaudir d’uns hàbits de vida saludables, caminant o corrent en mig de la natura.

Des de la sortida de Linyola i fins a l’aparcament de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, on hi havia el primer dels avituallaments, els tres recorreguts eren iguals. A partir d’aquí se separava la Marxa Lli. A cal Sinén es trobaven novament les tres marxes fins a Vallverd (on hi havia el segon avituallament). A Vallverd, la Marxa Lli (curta) i Fonoll (mitjana) ja anaven directament cap a Linyola, mentre que la Marxa Camamilla anava cap a Almassó, Castell del Remei, Granja Sant Vicent Ferrer i Linyola. Tots els participants han rebut un obsequi commemoratiu.

Infolleida / Fotos: Iter5