La cooperativa d’Ivars duplica una granja experimental

L’explotació Montsuà passarà a comptar amb 600 vedells lactants abans de finalitzar l’any

La Cooperativa d’Ivars d’Urgell té dos granges experimentals a Boldú, al municipi de la Fuliola, amb l’objectiu d’optimitzar i millorar el rendiment dels pinsos compostos que produeix i comercialitza amb unes vendes anuals d’unes 350.000 tones a les tres fàbriques d’Ivars, Torregrossa i la Fuliola.

La granja Montsuà d’engreix de vedells està totalment automat itzada i monitorada, amb el centenar d’animals amb xip que controla cada moviment relacionat amb la ingesta de pinso, quantitat, freqüència i, recentment amb la col·laboració de la Universitat de València, també el control en el consum d’aigua.

La granja Mamonera Inglada té una innovadora tècnica d’iglús que acullen grups reduïts de vedells lactants per poder testar les quantitats òptimes de llet i pinso que necessiten. La tècnica dels iglús permet, a més, portar a terme de forma més senzilla proves diagnòstiques com ecografies pulmonars que aporten informació, per exemple, per medicar en funció de les necessitats de cada animal.

Els seus bons resultats han permès que la cooperativa hagi iniciat un projecte d’ampliació de la seua capacitat per passar dels 300 vedells lactants actuals a una capacitat de fins a 600 abans que finalitzi aquest any, segons va explicar ahir l’entitat durant la visita del subdelegat del Govern espanyol, José Crespín.
Infolleida
Segre