La Fira de les Carabasses Gegants de Sidamon espera batre el rècord de la més gran de Catalunya

Els guanyadors rebran com a premi trofeus, un amb la forma del ninot de Sidamon

18/09/2024

Sidamon celebrarà diumenge la tercera edició de la Fira de les Carabasses Gegants, que reunirà aficionats de Navarra i municipis catalans com Corbera d’Ebre, Santa Maria de Palautordera i el municipi amfitrió de l’esdeveniment. El públic podrà admirar carabasses que pesen entre 100 i 800 quilos i més. El rècord de l’exemplar més gran de Catalunya, amb 827 quilos de pes, l’ostenta un aficionat de Corbera d’Ebre.

A Sidamon s’esperen carabasses que poden superar aquesta xifra, tal com va explicar ahir un dels organitzadors, Sergi Balcells. La pesada serà una de les activitats principals de la vetllada i els resultats quedaran inscrits en la Great Pumpkin Commonwealth’s (GPC), entitat que registra el pes de les carabasses més grans a nivell mundial.

Els guanyadors rebran com a premi trofeus, un amb la forma del ninot de Sidamon, ubicat al tram local de l’A-2, que s’ha repintat. També n’hi haurà un altre amb forma d’elevador, tot un homenatge a una de les empreses col·laboradores, Tallers A. Miquel.

La festa inclourà altres propostes dirigides a tots els públics. Així, hi haurà tractors antics, tallers de pintacares per als més petits o un mercadillo amb uns 20 paradistes que vendran productes relacionats amb la carabassa o artesanals. També s’exposaran carabasses africanes i síndries d’uns 70 quilos. L’escenari serà el parc del Canal.

Infolleida
LleidaTVSegre