La presentació del llibre "Cançons entre bacanals" recuperarà bandes inactives del Pla d'Urgell

06/10/2021

L'autor, Jordi Bonilla, posarà sobre l'escenari a Sonotone, Malson, Jack Reymond, Hewel i Los Duendes Garrapateros

Després de la publicació de Cançons entre bancals el passat mes de setembre encara en quedava present la seva presentació. El Teatre L’Amistat de Mollerussa acollirà el proper divendres 22 d’octubre la presentació de l’obra del jove mollerussenc Jordi Bonilla, qui ha radiat l’escena musical del Pla d’Urgell durant els segles XX i XXI a través dels diferents grups i projectes musicals.

La jornada arrencarà a dos quarts de set del vespre amb l’amenització musical del discjòquei i productor Dub Esponja –pseudònim de Jordi Escolà– i la benvinguda a càrrec de Jaume Suau, president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i Marc Solsona, alcalde de Mollerussa. Un cop donat el tret de sortida, el fotoperiodista i director de Territoris.cat, Josep Anton Pérez, serà l’encarregat d’acompanyar a Bonilla en la presentació del llibre. Pérez i Bonilla conversaran al voltant del contingut de l’obra, a més d’intentar aportar reflexions personals sobre la música i la cultura a la comarca.

Seguidament, arribarà el moment de posar sobre l’escenari el mateix llibre amb les actuacions de Sonotone, Malson, Jack Reymond i Hewel. D’aquestes quatre bandes, únicament Sonotone segueix en actiu, de manera que la resta es reuniran de forma excepcional per aquest acte, recuperant part del seu repertori i retrobant-se amb el públic que els seguí anys enrere. La cirereta del pastís la posaran Los Duendes Garrapateros fent la cloenda de la celebració amb un concert a l’exterior del teatre un cop acabada la presentació. La programació es completa amb una exposició de cartells històrics de concerts i festivals celebrats al Pla d’Urgell al vestíbul de L’Amistat.

Aquell mateix dia hi haurà llibres a la venda abans i després de la presentació, així com signatura de llibres per part de l’autor. Malgrat l’entrada sigui gratuïta, l’acte tindrà un aforament limitat i, per tant, es necessari inscriure’s prèviament a l’enllaç https://scur.cat/Z95608 o contactant amb l’autor. La presentació de Cançons entre bancals compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa, el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i El Pakito Hace Cosas.

Cançons entre bancals recull tota la història musical del Pla d'Urgell a través de les seves bandes. Des de la fundació de la Societat Recreativa L'Amistat el 1905 fins a l'actualitat, passant pels grups de pop dels 60, el boom de l'oci nocturn a Mollerussa, l'edat d'or dels 90 i la consolidació d'escenes locals amb l'entrada del nou mil·lenni. És la primera obra del mollerussenc Jordi Bonilla i forma part de la col·lecció de monogràfics La Boira.

Infolleida