La UGT denuncia que els treballadors del Grupo Jorge cobren fins a 200 euros menys al mes i posa 2 noves denúncies

12/01/2019

Al desembre ja va posar 10 denúncies per incompliment del conveni dels treballadors

La Federació d’Indústria, Construcció i AGRO (FICA) de la UGT de les Terres de Lleida, denuncia que els treballadors de l’empresa Axparia, del Grupo Jorge, cobren entre 120 i 200 euros menys al mes. El sindicat alerta que l’empresa paga tots els mesos a 30 dies, sense tenir en consideració els que són de 31. Segons han denunciat, aquest fet fa que el treballador “regali” a l’empresa 7 dies a l’any.

En una assemblea celebrada a Mollerussa que ha reunit a una cinquantena de treballadors, el sindicat ha explicat que han interposat dos denúncies més a l’empresa per incompliment del conveni dels treballadors i que en tenen una altra preparada. Aquestes, se sumen, doncs, a la desena que ja van presentar al desembre.

L’assemblea també ha servit per proposar als treballadors unes eleccions sindicals perquè puguin tenir representació dins l’empresa i poder per plantejar futures mobilitzacions i aturades parcials. El passat setembre, el Grupo Jorge va iniciar el trasllat dels treballadors autònoms al règim general a través de l’empresa Axparia, una empresa creada per aquesta finalitat, segons denuncia el sindicat. Aquesta mesura ja hauria afectat un centenar dels 250 treballadors.

 

 

Anna Berga