L’ACUDAM denuncia que els seus llocs de treball estan en perill si les administracions no actuen

13/02/2019

La retallades i la congelació dels ajuts que arrosseguen des de fa 10 anys i ara l’augment del SMI els ha portat a una situació insostenible. Actualment hi ha 64 persones amb discapacitat que treballen a l’ACUDAM. Aquesta situació, però, també afecta a 144 usuaris i a 118 professionals

Les retallades i la congelació dels ajuts que des de fa 10 anys arrosseguen les entitats que donen feina a persones amb discapacitat ha fet que el sector hagi arribat a una situació que qualifica d’insostenible. A més, ara a aquesta greu situació s’hi ha sumat l’augment del salari mínim interprofessional, una mesura aplaudida pel sector però a la que no hi poden fer front. Per aquest motiu els CETS, els Centres Especials de Treball, denuncien que estan en perill els 650 llocs de treball dels 11 centres que hi ha al territori lleidatà. Un d’aquests és el de l’ACUDAM a Mollerussa, que dona feina a 64 persones amb discapacitat. Des de l’entitat demanen a les institucions que facin un pla de xoc.

Fa 21 anys que el Gerard Andorrà treballa a l’ACUDAM. Tant ell com els seus companys coneixen la situació  actual i també demanen la implicació de les administracions per a poder continuar treballant.

A més dels llocs de treball, aquesta situació també afecta  a 144 usuaris i a 118 professionals de l’entitat. I és que a banda de fomentar la inserció laboral, ACUDAM també ofereix a les persones acompanyament que vetlla per la seva qualitat de vida. Per això, denuncien que ara s’està posant en perill la dignitat i el dret al treball.

Les reivindicacions continuaran el dijous 28 de febrer on està previst una concentració amb totes les entitats catalanes davant la Conselleria de Treball a Barcelona.

 

Anna Berga