L’Acudam i més de 200 entitats es manifesten a Barcelona per exigir millores al sector

11/04/2019

Mobilització històrica del sector de la discapacitat a Barcelona, que ha reunit a més de 6.000 persones.

Les entitats de la província de Lleida, juntament amb les més de 200 entitats de Catalunya, associades a l’ AEES Dincat, han sortit aquest dijous al carrer per alertar i denunciar la insostenibilitat dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat.

Denuncien que a Lleida perillen 650 llocs de treball de persones amb discapacitat, provinents d’11 Centres Especials de Treball (CETs) ja que han de fer front a un augment d’ 1,5 milions d’euros anuals per poder pagar als seus treballadors amb discapacitat. La mobilització ha denunciat la situació límit en que es troben les entitats i fer visible l'escenari generalitzat de desprotecció i vulnerabilitat del sector, després de 10 anys de finançament i tarifes de serveis congelats.

El recorregut ha passat per la Delegación del Gobierno, el Departament d’Economia i la  Direcció General d’Economia Social, Barcelona.

La Mobilització convocada per l’ AEES Dincat, Associació Empresarial d’Economia Social Dincat aglutina a 226 entitats d’iniciativa social, no lucratives, del sector de la discapacitat intel·lectual de tota Catalunya. Aquest dijous les entitats han tornat a actuar 4 mesos després de la multitudinària concentració que van fer les entitats socials de la província de Lleida. Defensen que són serveis de titularitat pública i per tant l’administració ha de ser la responsable de garantir el finançament adequat per complir amb el compromís de garantir els drets socials de la ciutadania. 

Durant aquests últims mesos, es entitats han intentat obrir vies de diàleg amb el Govern i Gobierno, amb partits polítics, amb el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, el secretari general del departament,  Josep Ginesta i el director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Josep Vidal, però les postures segueixen sent molt llunyanes. Per aquest motiu, seguiran reclamant solucions fins que s'aconsegueixi una resposta que resolgui la crítica situació amb què s’enfronta el Tercer Sector.

Infolleida