L'Ajuntament de Mollerussa vol habilitar tres nous encreuaments al tram de la N-II

28/08/2019

La reordenació del trànsit es durà a terme amb l'objectiu de millorar la mobilitat i garantir la seguretat

L'Ajuntament de Mollerussa ha demanat al departament de Territori la definició de tres nous encreuaments al tram urbà de la N-II. La petició persegueix la voluntat de millorar la mobilitat i garantir la seguretat, segons ha explicat aquest matí l'alcalde de la ciutat, Marc Solsona.

En concret, es tracta de l'encreuament amb el carrer del Palau per poder fer el gir a l'esquerra venint de Lleida, un tercer carril per accedir al pàrquing habilitat al carrer del President Macià, també venint de Lleida, i un tercer carril més per poder entrar a la ronda de Sant Pere, venint de Barcelona. Solsona ha explicat que està pendent de rebre una resposta per part del departament competent per tal de dibuixar aquests tres nous encreuaments tant aviat com es pugui. En aquesta línia, ha remarcat que el primer dels encreuaments ha de permetre reduir el trànsit en el tram central del carrer de Ferrer i Busquets per poder treballar en un dels plantejaments que recollia el projecte guanyador del concurs d’idees per al centre de la ciutat. Aquest, dibuixava la unió entre la plaça de l'Ajuntament i les escales de l'església parroquial de Sant Jaume per convertir-ho en un espai guanyat per als vianants en casos puntuals. La reordenació de Ferrer i Busquets ve motivada després de la reforma del centre de la ciutat a través del Pla de Barris, que ha modificat els usos viaris en aquesta part del municipi.

El primer edil també ha indicat que s'està treballant en la reordenació del trànsit a la zona de la plaça de l'Esport, així com del carrer Tarragona i del carrer Josep Casanoves. D'aquesta manera, es millorarà la mobilitat en aquest àmbit de la ciutat, una reordenació en la qual és previst plantejar també una reserva d'espai per a un carril bici.

Infolleida