L’Ajuntament renova per vuitè any el segell de la UAB que reconeix una informació transparent al web municipal

20/03/2023

L’alcalde ha recollit el guardó que distingeix el consistori per les bones pràctiques en afavorir la comunicació amb la ciutadania

L’Ajuntament ha superat en un 94% la puntuació requerida per obtenir el segell Infoparticipa a la Qualitat i la transparència en la comunicació pública local, un guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza als webs municipals el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. L’acte de lliurament dels guardons, que el consistori renova per vuitè any,  ha tingut lloc a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB, i l’alcalde, Marc Solsona, ha estat l’encarregat de recollir el guardó en nom de l’Ajuntament. Mollerussa és un dels cinc municipis de la demarcació de Lleida que compta amb aquesta distinció juntament amb Lleida capital, El Palau d’Anglesola, Les Borges Blanques i Solsona.

Amb aquest segell, que arriba a la 10a edició, la UAB reconeix les bones pràctiques d’ajuntaments, diputacions i consells comarcals per la informació publicada als webs municipals amb l’objectiu que la ciutadania tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos i quines formes de participació posen al seu abast. Per a l’edició d’enguany, la UAB ha tornat a fixar en 52 els indicadors a valorar, dels quals Mollerussa en compleix 49. No obstant això, alguns dels indicadors han estat modificats sota el criteri de pujar el nivell d’exigència en la qualitat de la informació, ja que no és suficient en què la informació es publiqui sinó que s’ha de poder trobar amb facilitat, estar actualitzada i ser comprensible. 

 

Infolleida