L’associació musulmana Annour de Mollerussa compren terrenys per una mesquita

26/09/2019

L'associació musulmana Annour de Mollerussa ha comprat uns terrenys al polígon industrial Ronda Ponent per a la construcció d'una mesquita. Hi preveuen un aforament màxim de 200 musulmans. Això ha provocat la queixa d'alguns empresaris de la zona que asseguren que aquest fet agreujaria els problemes de mobilitat que actualment hi ha.

Aquest és el terreny del polígon Ronda Ponent que ha adquirit l'associació musulmana de Mollerussa per construir-hi una mesquita. Ho faran servir per al seu culte diari després que l'ajuntament els donés el vist i plau perquè aquest espai sigui destinat a usos religiosos. Fins ara, la comunitat musulmana es concentrava en un local al carrer Molí, en ple centre de Mollerussa. 

El solar està rodejat d'empreses i a prop d'un institut de secundària. Això provoca que actualment el polígon estigui col·lapsat de cotxes provocant més que algun altre petit accident de trànsit. Empresaris de la zona tenen la intenció de crear una plataforma oposant-se a la construcció de la mesquita, fet que, segons afirmen, agreujaria els problemes de mobilitat. Tot i això, des de la comunitat musulmana afirmen que durant el seu culte diari hi acudiran un màxim de 20 persones i els dies de més afluència prendran precaucions per no provocar més dificultats en la zona.

El següent pas per la comunitat serà presentar el projecte d'edificació al consistori. També preveuen mantenir la celebració dels actes més multitudinaris al pavelló firal, com són la festa del corder i el fi del ramadà. 

Ricard Gómez (Lleida TV)