Les sales multisensorials com a teràpia a la tercera edat

13/12/2018

La residència de Bellvís ha inaugurat aquest nou equipament. També ha acollit una conferència sobre l’Alzheimer, el seu tractament i l’estimulació dels pacients

El centenar de residents del centre Sènior de Bellvís disposen, des de fa un mes, d’una sala multisensorial. Aquest equipament està, principalment, destinat a persones que pateixen alguna discapacitat o demència tot i que des del centre també realitzen teràpies a persones amb envelliment saludable. Els objectius són aconseguir una major relaxació i estimular els sentits dels usuaris.

La inauguració d’aquest nou equipament ha anat acompanyat d’una conferència sobre la l’Alzheimer, el seu tractament i l’estimulació dels pacients. I és que les teràpies que es realitzen a les sales multisensorials milloren la qualitat de vida i ajuden a l’estimulació cognitiva dels pacients que es troben en fases avançades de la malaltia.

Malgrat que en l’actualitat encara no se sap perquè es produeix aquesta malaltia degenerativa, s’ha demostrat que uns bons hàbits de vida sí poden ajudar a prevenir-la. Per aquest motiu es recomana menjar sa, fer exercici i realitzar qualsevol activitat que ajudi a estimular el cervell com pot ser tallers de memòria, llegir o aprendre idiomes, entre altres.

 

Anna Berga