L’estany d’Ivars i Vila-sana planteja buidatges parcials per millorar la qualitat de l’aigua

26/03/2019

A banda de la part ambiental, l’espai natural ha programat fins a 16 activitats que es celebraran des del març fins al setembre.

El 29 de març del 2009 va finalitzar l’ompliment de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, una efemèride que enguany compleix 10 anys. En aquest temps la qualitat de l’aigua ha anat davallant i actualment no està tant oxigenada com hauria. Això provoca que hi hagi una disminució de peixos i vegetació aquàtica autòctons així com menys ocells. Per posar-hi remei, un Comitè d’experts valorarà la possibilitat de realitzar un seguit de buidatges parcials a l’estany, una acció que ja contempla l’actual pla d’usos i gestió.

A banda de la part ambiental, l’Estany també vol potenciar la seva faceta més lúdica. Per aquest motiu ha programat fins a 16 activitats, marcades en quatre grans blocs: natura, art, cultura i salut i es realitzaran des de març fins al setembre. Entre aquestes hi ha activitats ja consolidades com són la VIII Volta Solidària o la Setmana Natural per a Joves així com també noves propostes que van des d’una obra de teatre infantil fins a un taller de mindfulness passant per una exposició d’art a càrrec dels germans ivarsencs Schmitz Coll

El plat fort tindrà lloc el proper 6 i 7 d’abril en motiu de la celebració de la Festa Major de l’Estany. Hi haurà jornades de portes obertes a Cal Sinén, vermut musical, foodtrucks, plantada d’arbres i una activitat de geo-localització.

Anna Berga