Linyola recull firmes per reclamar un segon autocar escolar a la ruta Linyola-Bellcaire

10/07/2019

Actualment només n'hi ha un que fa dos viatges cap a l'institut Ermengol IV, tant d'anada com de tornada, el que fa que els alumnes s'hagin d'esperar a que l'autocar torni buit

L’ajuntament de Linyola ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar al departament d’ensenyament que afegeixi un bus escolar més a la ruta escolar de Linyola cap a l’institut Ermengol IV de Bellcaire. El consistori considera necessari que retorni aquest servei, que ja hi era anteriorment, i assegura que és totalment contraproduent pels escolars que s’hagin d’esperar a que el bus retorni del primer viatge que fa un cop aquest està ple.

Eva Llauet, regidora d’urbanisme i mobilitat, explica que anteriorment ja existien dos autocars per anar a l’institut de Bellcaire i reclama a Ensenyament que els torni a posar. “Un cop l’autobús està ple, aquest marxa a Bellcaire, deixa els alumnes a l’institut i torna a buscar els que no han cabut en l’anterior viatge. Això suposa una pèrdua de temps de mitja hora tant d’anada com de tornada. Si aquí hi afegim les inclemències del temps, especialment el fred a l’hivern, és fàcil entendre que aquests alumnes moltes vegades no tinguin ni l’humor ni la salut que els garanteixi una jornada escolar productiva”, apunta Llauet.

La regidora recorda que la majoria d’alumnes que van a l’institut són de Linyola i demana a Ensenyament una millor planificació pel proper curs que comença al setembre 2019-2020. “Aquest servei està gestionat pel Consell Comarcal de la Noguera, nosaltres som del Pla d’Urgell i a l’institut també hi van alumnes de l’Urgell, per tant ens trobem en una situació que implica tres comarques. Des del consistori, juntament amb l’AMPA, hem organitzat aquesta recollida de signatures per portar-les directament a Ensenyament i a partir d’aquí que sigui el mateix departament que consolidi amb els respectius consells comarcals un a solució urgent”, diu Llauet.

Per signar, el consistori ha habilitat un formulari a la pàgina web de l’ajuntament i també s’han repartit fulletons de signatures per les botigues i comerços del municipi.

Infolleida